„Fotbalul românesc este în faliment”. Pițurcă anunță colapsul financiar al FRF

Fotbalul românesc este în faliment. Pițurcă anunță colapsul financiar al FRF
Publicat: 11/09/2014, 18:59
Actualizat: 01/10/2018, 15:54

„Fotbalul românesc este în faliment. Ce, trebuie să o spun eu? Voi nu știți? Multe echipe își duc traiul de pe o zi pe alta. Inclusiv FRF, ușor, ușor intră în colaps financiar. Dacă îmi spuneți un club din România care este stabil financiar și nu are probleme… Sportiv nu cred că suntem în faliment. Chiar dacă a scăzut foarte mult nivelul, se joacă. Suporterii i-am gonit de la stadion și din cauză că nu mai există valoarea campionatului, că nu mai există echipe bune să joace fotbal adevărat și asta tot din punct financiar suferă”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă susține că înfrângerea României în partida de tineret contra Germaniei, scor 8-0, este conformă cu realitatea. „Asta e valoarea noastră. Vedeți în ce condiții mizere își duc activitatea copiii în centrele de copii și juniori. Cerem rezultate la nivel de echipă națională, dar știți munca și tot ce se întâmplă la cluburi la noi în țară, cum se antrenează jucătorii, cum își desfășoară activitatea? Ce să facă antrenorii la loturile naționale de juniori”, a completat Pițurcă.

Selecționerul a precizat că înfrângerea contra Germaniei reprezintă o „catastrofă” pentru echipa națională de tineret. „Nu am apucat să vorbesc cu Viorel Moldovan acum. El, foarte supărat, eu eram ocupat cu arabii, dar sigur că voi avea o discuție cu el, pentru că într-adevăr a fost o înfrângere extrem de dură pentru el. Eu sper să nu-l marcheze, dar în același timp cred că a fost și o experiență pentru ce înseamnă să fii selecționer și, atunci când întâlnești o echipă extrem de valoroasă cum este cea a Germaniei, cum îți pregătești strategia. Aici nu te iartă nimeni, în momentul în care joci contra unei echipe cu jucători foarte buni, trebuie să-ți iei măsurile care se impun. Nu faci lucrul ăsta, se poate întâmpla această catastrofă, pentru că este o catastrofă pentru echipa națională de tineret”, a subliniat Pițurcă.

Victor Pițurcă susține că este imposibil să i se ceară unui antrenor să obțină performanțe, cât timp acesta are un salariu lunar de maximum 1.000 de lei. „Într-un timp m-am implicat și eu, fiind Iovan, Mihail Marian, ne-am implicat total și cu selecții. Fraților, când vin nemții, când vin austriecii, îți dau câte cinci-șase, pentru că ăsta este nivelul fotbalului românesc. După cum vedeți, toți jucătorii noștri considerați foarte valoroși se duc și se întorc acasă. E vorba de valoare, instruire, mentalitate. E o problemă și la antrenori, dar antrenorii care primesc 800-1.000 de lei, nu pot să-și desfășoare activitatea corect, nu au cum”, a mai spus Pițurcă.

Fostul atacant a precizat că antrenorii de copii și juniori trebuie să efectueze stagii în străinătate, pentru a vedea diferitele metode de antrenament. „Trebuie bani, investiții, trimiși la cluburi mari, să stea două-trei luni. Când am fost la Steaua l-am trimis la Auxerre pe viitorul șef al centrului de copii și juniori. Ai nevoie de bani, dar care patron dă șase-șapte mii de euro”, a explicat Pițurcă.

El a mai declarat că la Steaua a încercat să impună un sistem unitar de pregătire, însă după ce a plecat de la actuala campioană a României nu au mai fost făcute investiții. „Tot timpul, când am fost la Steaua și la Craiova am cerut să se investească în centrele de copii. La Craiova mai puțin, pentru că eram tânăr atunci, centrul era la un nivel bun, erau antrenori foarte buni, cu care jucasem fotbal. La Steaua în schimb, când am venit erau antrenori care nu aveau nimic comun cu fotbalul, am adus vechii antrenori și colegi de ai mei cu care am jucat fotbal și am încercat să muncim, să imprimăm un stil, dar după ce am plecat eu, nu mai, la revedere, s-a încheiat totul. Erau un Sătmăreanu, un Aelenei, Bumbescu. Erau pregătiți, sigur că nu la cel mai înalt nivel, nu pot să spun că erau mari antrenori, dar erau antrenori pasionați care stăteau de dimineața până seara, ceea ce e extrem de important la copii și juniori”, a conchis Pițurcă.

Reprezentativa de tineret a României a fost învinsă, marți, la Magdeburg, cu scorul de 8-0 (4-0), de echipa similară a Germaniei, în ultimul său meci din preliminariile Campionatului European din 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Milioane de țânțari, eliberați în natură pentru a salva de la extincție păsări rare
×